16. 6. 2011

Nepečené jahodové rezy s penou z bielej čokolády

Ďalší jednoduchý a rýchly recept na nepečenú ovocnú maškrtu z mojej obľúbenej čokoládovej peny :)


Potrebujeme:
  • BB keksy (ja som dala kakaové)
  • čerstvé jahody
  • malý plech na pečenie alebo iná vhodná nádoba - ja som mala plech 26x16,5cm vysoký 4cm

Čokoládová pena:
  • 100g bielej čokolády
  • 200g hustej kyslej smotany (dala som 16%)
  • 250ml smotany na šlahanie
  • 15g jemnej práškovej želatiny
  • 100ml vody
  • práškový cukor podľa chuti (ja som dala len trošku, biela čokoláda je dosť sladká)

Postup je úplne jednoduchý. Na plech si naukladám BB keksy tak, aby bolo pokryté celé dno. Keď treba, tak keksíky prekrojím pílkovým nožom. Pod keksíky si môžete dať papier na pečenie alebo fóliu (ja nedávam). Naukladám jahody, menšie som dala celé a väčšie som prekrojila. Zalejem čokoládovou penou a dám stuhnúť do chladničky. Najlepšie z večera do rána, aby keksíky odvlhli. Hotovo. Pri krájaní si pomáham nožom a servírovacou lopatkou. Prvý krajný rad sa trošku horšie vyberá, ale to je normálne aj pri iných zákuskoch.

Čokoládová pena: Dám napučať želatinu do 100ml vody aspoň na 30 min. Vyšlahám smotanu a odložím ju do chladničky. V hlbokej miske alebo hrnci si rozpustím nad parou čokoládu (nevariť - iba rozpustiť!). Potom si zahrejem nabobtnanú želatínu (nevariť!), tak aby bola tekutá a zašlahám ju šlahačom do teplej čokolády, potom primiešam kyslú smotanu, ochutnám a podľa chuti pridám práškový cukor a nakoniec vyšlahanú šlahačku z chladničky a všetko spolu dobre prešlahám (pozor - strieka to). Treba pracovať pomerne rýchlo, tieto želatinové peny veľmi rýchlo tuhnú. Namiesto kyslej smotany môžete dať aj dobrý hustý smotanový jogurt. Z podobnej čokoládovej peny robievam aj tieto jahodové kocky, ale pozor - tam je v čokoládovej pene úplne iný pomer surovín!
zdroj: môj vlastný recept -vznikol ako improvizácia, keď som nemala čas piecť piškótový korpus :)


2 komentáre:

  1. Aky pomer je pre tie jahodove kocky? Vyzeraju uplne famozne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. anonymný návštevník: Ďakujem :)
      Odkaz na recept na Jahodové kocky je hore v recepte (treba kliknúť na zvýraznený názov v texte). Pridám link aj sem, ale tu v komentároch sa vám to asi nebude dať rozkliknúť: http://receptyzmojejkuchyne.blogspot.sk/2011/05/jahodove-kocky-s-penou-z-bielej-cokolady_19.html

      Odstrániť

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk