4. 10. 2016

Gazdovská omeleta

Chutné, sýte a hlavne rýchle tzv. chlapské jedlo, ktorým zasýtite hladnú rodinu.


  • 1 lyžica bravčová masť
  • 1 cibuľa
  • 1 čerstvá paprika
  • 150 – 200 g debrecínske klobásky
  • 6 – 8 ks malé baby zemiaky
  • 6 – 8 ks malé paradajky
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • štipka mleté čierne korenie

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Na panvici, ktorá je vhodná aj do rúry orestujeme na masti cibuľu do sklovita. Pridáme na pásiky nakrájanú papriku a za stáleho miešania ju orestujeme do polomäkka. Pridáme nakrájané klobásky a krátko ich opečieme. Potom pridáme na plátky nakrájané zemiaky a zľahka ich tiež opečieme. Vajcia rozšľaháme so soľou a korením a zalejeme orestované suroviny na panvici. Pridáme nakrájané paradajky a dáme zapiecť do rúry. Pečieme približne 8 - 10 minút na 180°podľa potreby (riaďte sa svojou rúrou, každá rúra pečie inak).
zdroj: rodinný recept (moja domáca variácia na všeobecne známy recept)
Tento recept som robila špeciálne pre Mecom group s.r.o. Humenné.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk