4. 10. 2016

Bryndzová polievka s klobásou

Naša obľúbená rodinná verzia bryndzovej polievky s klobáskou.


  • 2 lyžice bravčovej masti
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka soli
  • 2 bobkové listy
  • 4 guľôčky nové korenie
  • štipka mletej rasce
  • štipka mletej červenej papriky
  • 200 g debrecínskej klobásky
  • 500 g zemiakov
  • voda podľa potreby
  • 400 g bryndza

Na masti opražíme cibuľu do sklovita, pridáme na jemno nasekaný cesnak a krátko ho orestujeme (stačí len aby zavoňal). Pridáme nakrájané klobásky a krátko ich opečieme. Potom pridáme soľ, koreniny a  zemiaky nakrájané na menšie kocky, zalejeme vodou podľa potreby (minimálne aby boli zemiaky ponorené) a povaríme, kým zemiaky nezmäknú. Z hrnca odoberieme trochu horúcej polievky a zmiešame ju s bryndzou. Zvyšnú polievku necháme zovrieť a vlejeme do nej rozmiešanú bryndzu. Už nevaríme.
zdroj: rodinný recept (naša rodinná verzia všeobecne známeho receptu)
Tento recept som robila špeciálne pre Mecom group s.r.o. Humenné.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk