4. 8. 2016

Cuketové halušky s bryndzou, cesnakom a kôprom

Jedna z mnohých variácií na moje obľúbené cuketové halušky, tentokrát s bryndzou, cesnakom a kôprom.


halušky:
  • 1 väčšia cuketa
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • polohrubá múka podľa potreby
bryndzová omáčka:
  • 250 g ovčia bryndza
  • 1 lyžica na jemno nasekaný čerstvý mladý kôpor
  • 1 - 2 strúčiky cesnak 
  • kyslá smotana podľa potreby

Cuketu očistím (rozkrojím, vydlabem mäkké vnútro a ošúpem) a nastrúham na jemno. Pridám vajíčko, soľ a toľko múky, aby vzniklo primerane husté haluškové cesto. Cesto pretláčam cez sitko na halušky do vriacej vody a keď vyplávajú navrch, krátko (minutku) ich ešte povarím. Uvarené halušky zlejem, jemne omastím a ešte teplé servírujem s bryndzovou omáčkou.
Bryndzová omáčka: Do bryndze som pretlačila 1 - 2 strúčiky cesnaku a pridala lyžicu na jemno nasekaného mladého kôpru (podľa chuti aj viac). Potom som ešte pridala trochu hustej kyslej smotany na zriedenie (podľa potreby) a všetko som spolu zmiešala.
Poznámka: Kto chce a má chuť, môže si na halušky dať aj trochu opraženej slaninky. Ak nemáte radi kôpor, môžete ho vynechať a budete mať len cuketové halušky s bryndzou prevoňané cesnakom. Výborná je na tieto halušky napr. aj kombinácia bryndze s pažítkou, bez cesnaku.
zdroj: vlastný recept
 

2 komentáre:

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk