10. 1. 2016

Krehké vanilkové rožteky

Krehké vanilkové rožteky so zemiakovým škrobom. Moje obľúbené...


  • 300g hladká múka
  • 150g zemiakový škrob
  • 150g práškový cukor
  • 150g vlašské orechy
  • 300g maslo
  • 2 žltky
  • štipka soli
- vanilkový cukor zmiešaný s práškovým na obaľovanie

Maslo (stuhnuté, priamo z chladničky) nakrájam na malé kocky a všetky suroviny rýchlo zmiesim rukami v miske. Cesto sa trochu horšie zmiesuje, treba trpezlivo miesiť, až kým sa nespojí dohromady. Na pomúčenej doske urobím z cesta bochník, zabalím ho do potravinárskej fólie a dám na približne hodinku zachladiť. Potom cesto preložím na pomúčenú dosku, rozdelím na dve časti, rukami z každej vytvarujem dlhý valček, nakrájam ho na rovnaké kúsky a z každého kúska rýchlo rukami urobím (ušúlam) rožtek. Rožteky ukladám na plech vyložený papierom na pečenie (nedávam ich veľmi nahusto). Piekla som na 180° asi 10 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Rohlíčky by mali aj po upečení zostať pekné bledé, iba zospodu upečené do bledohneda. Chvíľu ich nechám na plechu povychladnúť (po upečení sú veľmi krehké) a ešte teplé ich obaľujem v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
zdroj: rodinný recept

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk