10. 1. 2016

Krehké linecké pečivo so škrobom

Krehké a jemné linecké pečivo so škrobom. Niekomu tieto "škrobové" linecké nechutia, ja ich mám naopak veľmi rada.


  • 300g hladká múka
  • 200g kukuričný alebo zemiakový škrob
  • 300g maslo
  • 150g práškový cukor
  • 2 žĺtky

Všetky suroviny zmiesim rukami v miske (maslo aj vajce dávam studené z chladničky). Toto cesto sa trochu horšie zmiesuje, treba trpezlivo miesiť, až kým sa nespojí dohromady. Potom cesto preložím na pomúčenú dosku, vytvarujem bochník a dám do chladničky na chvíľu zachladiť. Potom vytiahnem zachladené cesto a na pomúčenej doske ho opatrne rozvaľkám na 3 - 4mm, vykrajujem formičkami a ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Na plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa mi piekli rovnomerne. Pečiem na 180° asi 8 - 10 minút podľa veľkosti, tak aby zostali pekné bledé, iba odspodu majú byť upečené do bledohneda (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Nechám vychladnúť na rovnej ploche a zlepujem hrubšou vrstvou džemu. Pečivo naplnené džemom nechám do druhého dňa na rovnej podložke stuhnúť, až potom dám do krabíc a uložím na chladné miesto. Naplnené pečivo potrebuje 1 - 2 dni na zmäknutie.
Poznámka: Do džemu, ktorým plním pečivo zvyknem pridať trochu rumu. Pečivo skôr zmäkne a je voňavejšie.
zdroj: starý zošit s receptami

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk