8. 11. 2015

Dulový čaj z čerstvých dulí

Horúci voňavý čaj z čerstvých dulí. V jednoduchosti je krása a vďaka špecifickej chuti a vôni dulí aj neopakovateľná chuť tohto domáceho ovocného čaju.


  • 1 liter vody
  • 2 - 3 dule (duly) podľa veľkosti
  • med alebo cukor na osladenie
  • kúsok škorice
  • 2 - 3 ks klinček (nemusia byť)

Dule (duly) umyjem, nakrájam aj so šupkou na tenšie mesiačiky alebo kocky a zalejem cca litrom vody, pridám koreniny (ak si chcete vychutnať čistú chuť dulí, môžete koreniny vynechať). Privediem do varu a na miernom ohni povarím, kým nie sú dule (duly) mäkké. Čaj odstavím zo sporáka a nechám ešte asi 10 - 15 minút prikrytý odpočívať. Potom čaj precedím cez sitko, uvarené kúsky dulí odložím (neskôr ich zjeme) a horúci čaj rozdelím do šálok. Každý si svoj čaj osladí podľa svojej chuti sladidlom, ktoré preferuje. 
zdroj: vlastný recept (moja variácia na všeobecne známy a obľúbený recept na jablkový čaj)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk