2. 4. 2015

Polievka s medvedím cesnakom

Dnes je "zelený štvrtok" pred Veľkou nocou a u nás bola na obed táto zelená polievka.


  • 1 veľká cibuľa, olej
  • 4 - 5 ks veľké zemiaky
  • voda alebo zeleninový vývar podľa potreby
  • 100 - 200ml smotana na varenie
  • soľ
  • štipka mletého bieleho korenia
  • veľká hrsť medvedieho cesnaku

Na oleji orestujem cibuľu, pridám soľ, korenie a očistené zemiaky nakrájané na menšie kusy a zalejem vodou (alebo zeleninovým vývarom). Vody (vývaru) nedávajte veľa, aby ste polievku nemali riedku, inak ju budete musieť v závere zahustiť. Varím, kým nie sú zemiaky mäkké. Potom pridám smotanu (množstvo podľa chuti) a polievku rozmixujem úplne  na hladko ponorným mixérom. Ak je polievka hustá, prilejem vodu (vývar) a ešte krátko prevarím. Nakoniec pridám nakrájaný medvedí cesnak a polievku ešte raz premixujem ponorným mixérom (už nevarím). 
Poznámka: Medvedí cesnak môžete do polievky aj na drobno nakrájať, ja mám rada krémové polievky preto ho v polievke radšej rozmixujem.
zdroj: inšpirácia z www.babickinazahrada.sk + moje úpravy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk