8. 4. 2015

Linecké pečivo s pudingom

Mám rada tieto krehké maslové cestá, do ktorých ide spolu s múkou aj zemiakový alebo kukuričný škrob. Takéto pečivo je nielen krehké a chutné, ale navyše pri pečení aj pekne drží tvar, čo je pri vykrajovaní niektorých tvarov dosť podstatný detail.


  • 300g hladká múka
  • 3 ks pistáciový alebo malinový puding (3 x 40g)
  • 250g maslo
  • 75g práškový cukor
  • 1 žĺtok
- džem na plnenie

Všetky suroviny zmiesim rukami v miske (maslo aj vajce dávam studené z chladničky). Toto cesto sa trochu horšie zmiesuje, treba trpezlivo miesiť, až kým sa nespojí dohromady. Potom cesto preložím na pomúčenú dosku, vytvarujem bochník a dám do chladničky na chvíľu zachladiť. Potom vytiahnem zachladené cesto a na pomúčenej doske ho opatrne rozvaľkám na 3 - 4mm, vykrajujem formičkami (teraz som použila aj ozdobné pečiatky) a ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Na plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa mi piekli rovnomerne. Pečiem na 180° asi 8 - 10 minút podľa veľkosti, tak aby zostali pekné bledé (inak sa vám stratí farba a nebudú vzhľadovo také pekné), iba odspodu majú byť upečené do bledohneda (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Nechám vychladnúť na rovnej ploche a zlepujem hrubšou vrstvou džemu. 
Poznámka: Do džemu, ktorým plním pečivo zvyknem pridať trochu rumu. Pečivo skôr zmäkne a je voňavejšie.
zdroj: vlastný recept (variácia na moje staršie recepty na linecké so škrobom)


5 komentárov:

  1. Nádherné!!! Voňajú až sem :-) (Dorotka)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I've learn a few just right stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting.

    I wonder how a lot effort you put to make such a wonderful informative
    site ().

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto sa určite musí u nás doma vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak toto je pre moje vnucata, kde ste kupila ozdobne peciatky Hejka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pekný večer želám, pečiatky som kúpila v nejakom malom obchodíku s kuchynskými potrebami u nás v okresnom meste a bolo to už dávnejšie, asi dva - tri roky dozadu. Jana

      Odstrániť

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk