9. 1. 2015

Vanilkové rožteky

Vianočná klasika, bez ktorej by u nás neboli tie "pravé" Vianoce...


  • 430g hladká múka
  • 100g práškový cukor
  • 160g jemne mleté vlašské orechy
  • 340g maslo
  • štipka soli
na obaľovanie: práškový cukor zmiešaný s vanilkovým

Maslo (stuhnuté, priamo z chladničky) nakrájam na malé kocky a všetky suroviny rýchlo zmiesim rukami v miske. Cesto sa trochu horšie zmiesuje, treba trpezlivo miesiť, až kým sa nespojí dohromady. Na pomúčenej doske urobím z cesta bochník, zabalím ho do potravinárskej fólie a dám na približne hodinku zachladiť. Potom cesto preložím na pomúčenú dosku, rozdelím na štyri častí, rukami z každej vytvarujem dlhý valček, nakrájam ho na rovnaké kúsky a z každého kúska rýchlo rukami urobím (ušúlam) rožtek. Rožteky ukladám na plech vyložený papierom na pečenie (nedávam ich veľmi nahusto). Piekla som na 180° asi 10 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Rohlíčky by mali aj po upečení zostať pekné bledé, iba zospodu upečené do bledohneda. Chvíľu ich nechám na plechu povychladnúť (po upečení sú veľmi krehké) a ešte teplé ich obaľujem v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk