2. 12. 2014

Oškvarková nátierka

Naša obľúbená zimná nátierka...


  • 250 - 300g čerstvé oškvarky
  • 3 vajcia uvarené na tvrdo
  • 1 lyžica horčica
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo namleté čierne korenie,
  • červená mletá paprika podľa chuti

Postup je úplne jednoduchý. Vajíčka uvarím na tvrdo, oškvarky pomeliem na mäsovom mlynčeku na jemno a spolu s horčicou a ostatnými koreninami (pomocou tyčového mixéra) rozmixujem úplne nahladko. Ochutnám a podľa potreby ešte dochutím, dosolím. Hotovú nátierku dám na pár hodín (najlepšie cez noc) do chladničky poriadne zachladiť. Najlepšia je na čerstvom chlebe s nakrájanou cibuľou :)
Poznámka: Cibuľu môžete nakrájať na drobno a zamiešať do hotovej nátierky. Takisto môžete k tejto základnej verzii pridať napríklad na drobno nakrájanú kyslú uhorku (sterilizovanú) alebo zaváranú červenú kápiu, ale to už bude potom chuťovo zase trochu iná nátierka.
zdroj: rodinný recept

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk