6. 8. 2014

Cuketová omáčka na cestoviny

Cuketová omáčka na cestoviny s bazalkou a parmezánom, alebo aj cuketové pesto.


Nepíšem presné množstvá surovín, omáčku robievam od oka:
  • veľká prerastená cuketa
  • 1 veľká hrsť čerstvá bazalka
  • 1 - 2 strúčiky cesnak
  • mleté mandle na zahustenie omáčky (podľa potreby)
  • nastrúhaný parmezán na zahustenie omáčky (podľa potreby)
  • soľ podľa chuti
  • olej
- cestoviny

Cuketu očistím (ošúpem a vydlabem), nakrájam na menšie kúsky a krátko  tepelne upravím (upečiem, udusím na troche vody alebo uvarím v pare), aby bola mäkká. Nesolím ju, aby nepustila zbytočne veľa šťavy, radšej na konci dosolím hotovú omáčku. Uvarenú (upečenú, udusenú) cuketu nechám trochu povychladnúť, pridám k nej cesnak, bazalku a trochu oleja a ponorným mixérom rozmixujem na hladko. Omáčku zahustím mletými mandľami a nastrúhaným parmezánom podľa potreby. Môžete ešte raz premixovať (spolu s mandľami a parmezánom), ale nemusíte. Hotovú omáčku ochutnám a prípadne dosolím. Cestoviny uvarím podľa návodu a omáčku zmiešam s horúcimi cestovinami.
Poznámka: Farba omáčky závisí od toho, koľko dáte bazalky (čím viac bazalky, tým bude zelenšia). Ja dávam dosť veľa, bazalku máme radi. Množstvo cesnaku si tiež môžete prispôsobiť svojej chuti. Olej odporúčam kvalitný, najlepšie lisovaný za studena (nemusí byť len olivový, ja osobne mám rada slnečnicový lisovaný za studena).
zdroj: vlastná variácia na všeobecne známy recept
Ďalšie recepty na cuketové pesto (na išpiráciu) nájdete napríklad: TU alebo TU alebo TU alebo TU aleboTU alebo TU alebo TU alebo TU alebo TU alebo TU alebo TU alebo TU alebo aj TU a TU.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk