18. 6. 2014

Jahodový sorbet

Jahodový sorbet, ako ho robievam ja. Ak chcete, vyskúšajte...


  • asi 1,5 - 2 kg čerstvé jahody
  • 2 hrnčeky kryštálový cukor (objem hrnčeka 250ml)
  • 1 hrnček vody
  • citrónová šťava podľa chuti
  • 2 lyžice rumu (nemusí byť)

Z vody a cukru uvarím sirup a nechám ho vychladnúť. Jahody rozmixujem ponorným mixérom na jemno, zmiešam s uvareným sirupom a dobre prešlahám (premixujem). Ak máte stolový mixér, môžete to robiť rovno v mixéri, len opačne. Najskôr rozmixovať jahody na jemno a potom zašlahať sirup. Do jahodovej zmesi pridám rum a citrónovú šťavu z polovice citróna. Ochutnám a prípadne ešte pridám citrónovú šťavu (množstvo citrónovej šťavy záleží od veľkosti citróna, vašej chuti a tiež zrelosti/sladkosti jahôd). Nalejem do plastových misiek a dám zamraziť.
Poznámka: Ak budú sorbet jesť aj deti, rum samozrejme vynechajte. V pôvodnom recepte bola namiesto citrónovej šťavy štipka kyseliny citrónovej, ja dávam citrónovú šťavu.
zdroj: Netuším :). Robím takto jahodový sorbet už veľa rokov a naozaj neviem, kde som k tomuto receptu prišla.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk