25. 6. 2014

Bublanina s čerešňami

Toto jemné cesto na bublaninu mám tiež veľmi rada. Dá sa piecť po celý rok, vždy s iným ovocím...


  • 3 vajcia
  • 150g cukor krupica (jemný kryštál)
  • 150g masla
  • 80g biely jogurt
  • 200g hladká múka
  • 90g kukuričný škrob
  • 1 kypriaci prášok do pečiva (12g)
- čerstvé čerešne alebo iné ovocie podľa sezóny (jahody, maliny, černice, ríbezle, čerešne, višne, marhule)
- okrúhla forma na pečenie priemer 30cm

Maslo roztopím a nechám ho povychladnúť. Celé vajcia vyšlahám s cukrom poriadne do peny, postupne zašlahám vlažné maslo, jogurt a nakoniec krátko zašlahám múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva. Cesto rozotriem na okrúhly koláčový plech vyložený papierom na pečenie (môžete ho iba vymastiť), naukladám vykôstkované čerešne (alebo iné ovocie nakrájané na menšie kúsky) a upečiem. Ja som piekla asi 25 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). 
Poznámka:  Ja som dala do bublaniny žlté a červené čerešne, ale výborná je aj s iným ovocím. V ceste je dosť veľa kukuričného škrobu (až 90g), vďaka čomu je bublanina jemná, ale na druhej strane je ho tam aj trochu cítiť, čo môže niekomu chuťovo vadiť. Nám to nevadí, práve naopak, táto bublanina je jedna z našich najobľúbenejších. Bublaninu môžete upiecť aj na menšom hranatom plechu, len bude nižšia (záleží, aký veľký plech použijete).
zdroj: starý zošit s receptami


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk