12. 3. 2014

Bábovka s makom

Jednoduchá rýchla bábovka...


  • 4 vajcia
  • 250g cukor krupica
  • 150ml olej
  • 150ml mlieko
  • 300g polohrubá múka
  • 1 kypriaci prášok do pečiva (12g)
  • 2 lyžice celého maku

Formu na bábovku poriadne na hrubo vymažem maslom a vysypem múkou, strúhankou alebo kokosom. Celé vajcia s cukrom vyšlahám do peny, zašlahám olej a mlieko a nakoniec pridám múku s práškom do pečiva. Ručne zamiešam 2 lyžice celého maku a nalejem do vymazanej a vysypanej formy. Pečiem na 150 - 160 st. asi 45 - 50 min. Každá rúra pečie inak, riaďte sa svojou rúrou. Bábovky sa všeobecne odporúča piecť na nižšej teplote, ako iné piškótové cestá (asi o 20 - 30 °C menej). Upečenú bábovku nechám po upečení ešte chvíľku vo forme a až potom ju vyklopím. Vychladnutú bábovku môžete pocukrovať.
zdroj: všeobecne známy recept + moje úpravy (pridala som mak)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk