11. 2. 2014

Voňavé cesnakovo-zázvorové rezne

Klasické rezne trochu inak...


  • bravčové, kuracie, morčacie, zajačie/králičie mäso nakrájané na rezne (množstvo podľa počtu stravníkov a vášho uváženia)
  • cesnak
  • čerstvý zázvor
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej podľa potreby
- múka, vajíčka, strúhanka na trojobal
- olej na vyprážanie

Deň vopred prelisujem cesnak a zázvor nastrúham na jemno (množstvo podľa počtu rezňov - na jeden rezeň počítam spravidla 1/2 menšieho strúčiku cesnaku a 1/2 malej mocca lyžičky nastrúhaného zázvoru). Pridám soľ (primerane k počtu rezňov - nepresoľte!), spravidla počítam 1/4 malej mocca lyžičky na jeden rezeň, čerstvo namleté čierne korenie, 1 - 2 lyžice oleja (podľa počtu rezňov) a všetko spolu dobre zmiešam. Mäso umyjem, nakrájam na rezne, trochu naklepem a ponatieram z obidvoch strán pripravenou cesnakovo-zázvorovou pastou. Rezne naukladám na seba, zabalím do alobalu a odložím do chladničky do druhého dňa. Na druhý deň obalím klasicky v trojobale a vypražím v horúcom oleji. Vypražené rezne ukladám na papierové obrúsky, aby odsali prebytočný olej.
zdroj: www.toprecepty.sk, časopis dobré jedlo + moje malé úpravy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk