11. 2. 2014

Bábovka smotanová

Voňavá smotanová bábovka... klasika medzi bábovkami.


  • 4 vajcia
  • 200g cukor krupica
  • 1 vanilkový cukor (20g)
  • 250g smotana na šlahanie
  • 50 ml olej
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva (12g)
  • 2 lyžice rumu
- 1 lyžica kakaa do polovice cesta

Formu na bábovku poriadne na hrubo vymažem maslom a vysypem múkou, strúhankou alebo kokosom. Celé vajcia s cukrom vyšlahám do peny, zašlahám olej a smotanu a nakoniec pridám múku s práškom do pečiva. Cesto rozdelím do dvoch misiek a do polovice cesta zašlahám kakao a cesto striedavo nalievam do nahrubo vymazanej a vysypanej formy. Pečiem na 150 - 160 st. asi 45 - 50 min. Každá rúra pečie inak, riaďte sa svojou rúrou. Bábovky sa všeobecne odporúča piecť na nižšej teplote, ako iné piškótové cestá (asi o 20 - 30 °C menej). Upečenú bábovku nechám po upečení ešte chvíľku vo forme a až potom ju vyklopím. Vychladnutú bábovku môžete pocukrovať.
zdroj: www.toprecepty.cz + moje úpravy (namiesto práškového cukru som dala krupicový, mám s tým lepšie skúsenosti,  pridala som trochu oleja, rum a namiesto granka som dala kakao)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk