11. 1. 2014

Vanilkové rohlíčky podľa M. D. Rettigovej

Starodávna klasika medzi vanilkovými rohlíčkami ...


  • 140g hladkej múky
  • 110g masla
  • 60g vanilkového cukru
  • 60g mletých mandlí
- práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Maslo nakrájam na malé kocky, alebo nastrúham a všetky suroviny zmiesim rukami v miske. Cesto sa trochu horšie zmiesuje, pretože je bez vajíčka. Treba trpezlivo miesiť, až kým sa cesto nespojí dohromady. Na pomúčenej doske urobím z cesta bochník a dám ho na hodinku zachladiť. Potom cesto preložím na pomúčenú dosku, rukami vytvarujem dlhý valček, nakrájam ho na rovnaké kúsky a z každého rýchlo rukami urobím (ušúlam) rožtek. Rožteky ukladám na plech vyložený papierom na pečenie (nedávam ich veľmi nahusto). Piekla som na 180° asi 8 - 10 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Rohlíčky by mali aj po upečení zostať pekné bledé, iba zospodu upečené do bledohneda. Chvíľu ich nechám na plechu povychladnúť (po upečení sú veľmi krehké) a ešte teplé ich obaľujem v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
Poznámka: Z tejto dávky surovín som urobila jeden plech malých rohlíčkov, ak chcete upiecť viac kusov, suroviny si musíte vynásobiť.
zdroj: recept od Magdaleny Dobromily Rettigovej - ja som ho našla na internete, konkrétne TU, môžete ho nájsť aj na iných stránkach a tiež v starších kuchárskych knihách, pretože je to všeobecne známy recept.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk