23. 1. 2014

Tvarohové šišky

Tvarohové šišky bez droždia... môžete ich urobiť aj počas roka, nielen na fašiangy.


  • 500g hrudkovitý tvaroh
  • 4 menšie vajcia
  • 4 lyžice rumu
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 2 lyžičky sóda bicarbona (nie veľmi kopcom)
  • 500g polohrubá múka
  • štipka soli
- džem, práškový cukor
- olej na vyprážanie

V miske ručne zmiesim všetky suroviny a hotové cesto preložím na pomúčenú dosku, kde ho nechám prikryté pol hodinku postáť. Vyvaľkám na asi 1cm a vykrojím menšie kolieska/šišky. Cesto sa niekedy trochu lepí, treba dobre podsýpať (záleží od tvarohu a tiež od veľkosti vajec). Ak sa vám cesto naozaj veľmi lepí, môžete prípadne pridať trochu múky, ale nie veľa, aby šišky neboli ako kameň. Vyprážam ich z obidvoch strán vo vyššej vrstve oleja do zlatista. Mali by sa pekne nafúknuť. Šišky neplním, džem dávam navrch a na tanieri ešte zľahka pocukrujem. Najlepšie sú teplé, ako všetky šišky.
zdroj: rodinný recept


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk