11. 1. 2014

Hruškové rezy - nepečené

Rýchle nepečené ovocné  rezy. Namiesto hrušiek môžete dať jablká...


  • 1 kg očistených a ošúpaných hrušiek
  • 50-100ml vody na podliatie
  • 2 vanilkové pudingy (2x37g)
  • 200ml vody
  • cukor podľa chuti
  • BB keksy (alebo Indián keksy) podľa potreby (približne 2 balíčky  BB keksov, Indián keksy sú hrubšie takže viac)
  • 2 x 200ml smotana na šlahanie
  • 2x stužovač šlahačky
  • 250g mascarpone (môže byť aj tvaroh alebo hustá kyslá smotana)
  • vanilkový a práškový cukor podľa chuti
- malý plech s vyšším okrajom (ja som mala cca 25x15cm)

Hrušky očistím, ošúpem a nakrájam na menšie kúsky. Podlejem vodou, osladím a uvarím do mäkka. Potom uvarené hrušky "rozšťuchám" tak, aby časť hrušiek zostala vcelku. Môžete použiť aj ponorný mixér a hrušky rozmixovať na hladko. Pudingové prášky rozmiešam vo vode a za stáleho miešania nalejem do horúcich hrušiek a všetko spolu krátko povarím do zhustnutia.  Na plech na pečenie naukladám keksy, tak aby bolo pokryté celé dno (môžete dať pod ne aj papier na pečenie). Ak treba vyplniť medzery, tak keksy rozkrojím zúbkovým nožom. Na keksy nalejem horúci hruškový puding, zarovnám a rýchlo (na ešte horúci puding) naukladám keksy. Nechám vychladnúť a dám zachladiť do chladničky. Nakoniec natriem šlahačkový krém a znovu dám poriadne zachladiť do chladničky, najlepšie z večera do rána, aby keksy mali čas zmäknúť.
Šlahačkový krém: Najskôr vyšlahám smotanu na šlahanie s vanilkovým cukrom a stužovačom. Potom vyšlahám mascarpone (alebo tvaroh, kyslú smotanu) s práškovým cukrom podľa chuti a nakoniec všetko spolu veľmi zľahka zmiešam (najlepšie ručne) a natriem na vychladnutý zákusok.
Poznámka: Celková výška zákusku závisí od toho, aký veľký plech použijete.
zdroj: vlastná improvizácia na všeobecne známy recept

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk