3. 10. 2013

Broskyňový koláč s makom

Jednoduchý, ale výborný koláč s ovocím a makom...


  • 5 vajec
  • 250g cukor krupica
  • 200ml olej
  • 200g kyslá smotana 16%
  • 50ml mlieko (alebo voda)
  • 2 lyžice rumu
  • 500g polohrubá múka
  • 1 kypriaci prášok do pečiva (12g)
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbony (10g)
  • 50g celý mak
- čerstvé broskyne (ošúpané)
- veľký plech na pečenie 30 x 40cm vysoký 4cm

Celé vajcia vyšlahám s cukrom poriadne do peny. Postupne zašlahám olej, kyslú smotanu, mlieko (alebo vodu) a nakoniec múku s práškom do pečiva a sódou. Polovicu cesta vylejem/rozotriem na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech (môžete dať aj papier na pečenie). Do druhej polovice cesta zľahka ručne zamiešam celý mak a lyžicou rovnomerne naukladám na čisté cesto. Zľahka rozotriem a naukladám na menšie kúsky nakrájané (ošúpané) broskyne a upečiem. Piekla som na 180° asi 25 - 30 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).
Poznámka: Ovocie môžete dať aj iné, podľa sezóny a zásob v komore a chladničke (v zime môže byť aj kompót). Koláč je výborný aj s marhuľami alebo slivkami (robievam ho aj s čerešňami).
zdroj: starý zošit s receptami + moje úpravy


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk