20. 8. 2013

Mini tortičky Pavlova s jahodovým krémom

Jemné "pusinkové" tortičky Pavlova s jahodovým krémom z mascarpone a čerstvých jahôd.


Korpus:
  • 4 bielka
  • 280 cukor krupica (jemný kryštálový)
  • 1 lyžica kukuričný škrob
  • 1 lyžička biely vínny ocot

Krém: 
  • 250g mascarpone
  • 250g smotana na šlahanie
  • stužovač šlahačky
  • hrsť čerstvých jahôd (asi 5 veľkých alebo 10 menších)
  • 1 vanilínový cukor (20g)
  • práškový cukor podľa chuti

Bielky vyšlahám úplne do tuha (musia byť naozaj tuhé!), a potom (za stáleho šlahania) po lyžiciach pridávam krupicový cukor. Sneh s cukrom poriadne vyšlahám tak, aby nebolo cítiť kryštáliky cukru. Trvá to pomerne dlho - odporúčam použiť silný mixér so stojanom. Potom zamiešam škrob a úplne nakoniec ocot (najlepšie ručne, ale môžete aj šlahačom na nízkych otáčkach). Na papier na pečenie si nakreslím 5 - 6 kruhov. Papier otočím, aby sa mi čiary neotlačili na Pavlovu, položím na plech a jemne ho natriem olejom. Cesto lyžicou jednoducho rozdelím a urobím približne rovnako vysoké kôpky. Rúru si medzitým rozpálim na 170°, vložím plech a okamžite stiahnem teplotu na 100°. Pečiem (skôr len suším) 30 -  40 min. podľa veľkosti (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak) a potom ich ešte nechám úplne vychladnúť v rúre. Tortičky by mali aj po upečení zostať pekné bledé. Tesne pred servírovaním naložím na tortičky krém a ozdobím ich čerstvým ovocím.
krém:  Vyšlahám šlahačku s vanilínovým cukrom a stužovačom a odložím ju do chladničky. Mascarpone vyšlahám s práškovým cukrom (množstvo podľa chuti a kyslosti jahôd). Jahody ponorným mixérom rozmixujem na hladko a zmiešam s mascarpone, potom už len zľahka ručne zmiešam s vyšlahanou šlahačkou.
zdroj: vizuálne ma inšpiroval tento recept - Pavlova with strawberry cream, len som si ho urobila po svojom, (skombinovala som svoje overené recepty na Pavlovu a krém).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk