30. 8. 2013

Letná zelenina v smotanovej omáčke

Letná zelenina v smotanovej omáčke alebo paprikáš z letnej zeleniny po mojom. Ľahké, rýchle letné jedlo, moje obľúbené.


  • 1 veľká cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • olej
  • soľ
  • 1 bobkový list
  • 2 guľky nové korenie celé
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • 3 - 4 ks zelené papriky
  • 4 - 5 ks veľké červené rajčiny
  • 1 väčšia prerastená cuketa
  • 200 - 250ml smotana 30% (môže byť aj 10% na varenie alebo rastlinná smotana podľa toho, akú preferujete)

Postup je úplne jednoduchý. Cuketu očistím, ošúpem a nakrájam na menšie kocky (asi 1x1cm). Na oleji orestujem cibuľu do sklovita, pridám prelisovaný cesnak a krátko ho osmahnem, len aby zavoňal. Pridám soľ, čerstvo namleté čierne korenie, papriku a krátko ju orestujem. Pridám na kocky nakrájanú cuketu, bobkový list a a nové korenie a všetko spolu prikryté podusím skoro do mäkka (podľa možnosti nepodlievam, radšej častejšie miešam). Pridám rajčiny nakrájané na osminky a podusím, kým nie je všetka zelenina mäkká. Nakoniec pridám smotanu (nemusíte dávať celé balenie) a krátko prevarím. Hotovo. Ničím nazahusťujem, cuketa  a časť rajčín sa zvyknú trochu rozvariť a zahustia to dostatočne. Podávam s knedlíkom, cestovinami alebo len tak s čerstvým pečivom.
Poznámka: Množstvá surovín sú len orientačné, kľudne môžete dať niektorej suroviny viac, či menej. Ak máte radi pikantné, môžete dať jednu papriku "štipľavú". Keď vám vadia rajčinové šupky, môžete rajčiny ošúpať (rajčiny nakrojiť do kríža, krátko spariť vo vriacej vode, prudko schladiť a ošúpať). Mne šupky nevadia, ja rajčiny nešúpem :) Smotanu môžete dať, akú chcete a používate vo svojej kuchyni ( 30% na šlahanie, 10% na varenie, alebo aj rastlinnú).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk