13. 8. 2013

Bazalkové maslo

Naše obľúbené ochutené maslo... rýchle, jednoduché a chutné.


  • 125g maslo
  • hrsť mladých bazalkových lístkov
  • štipka soli
  • 1 malý strúčik cesnaku (nemusí byť)

Postup je úplne jednoduchý. Maslo vyberiem z chladničky a nechám ho trochu zmäknúť. Bazalkové listy umyjem a jemne osuším. Všetky suroviny spolu rozmixujem ponorným mixérom a hotovo. V chladničke vydrží niekoľko dní. Cesnak môžete vynechať, ja dávam pretože nám tam chutí. Bazalky môžete dať aj viac, aj menej - podľa chuti. Ak máte aj fialovú bazalku, skúste ju zmiešať s obyčajnou zelenou, maslo bude mať peknú sýtu farbu. No a keď dáte iba fialovú bazalku, maslo bude mať zaujímavú ružovo-fialovú farbu :)
zdroj: všeobecne známy recept


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk