10. 5. 2013

Reďkovková polievka

Urodilo sa vám veľa reďkoviek a už od radosti neviete čo s nimi? Uvarte si z nich napríklad polievku :)


  • 2 - 3 hrste (zväzky) červených reďkoviek
  • soľ
  • voda (mlieko)
  • maslo alebo olej
  • hladká múka na zásmažku alebo zátrepku
  • kyslá smotana
  • pažítka na ozdobu

Na túto polievku môžete použiť už staršie, trochu štipľavé reďkovky (ale nie drevnaté). Odložím si niekoľko reďkoviek, (ktoré nakrájam do polievky na záver) a ostatné reďkovky nakrájam na menšie kúsky, osolím, zalejem vodou aby boli ponorené a uvarím do mäkka. Potom rozmixujem ponorným mixérom na hladko, pridám kúsok masla, dolejem vodu (alebo mlieko podľa potreby) a zahustím múčkou zátrepkou tak, aby polievka bola jemne krémová. V pôvodnom recepte, ktorým sa inšpirovala a upravila si ho podľa svojej chute bola maslová zásmažka. Ak vám zásmažky nevadia, kľudne si ju tam dajte. Na tanieri som do horúcej polievky pridala na jemno nakrájané čestvé reďkovky, veľkú lyžicu kyslej smotany a nakrájanú pažítku.
Poznámka: Polievka na foto je uvarená s vodou (nie mliekom)
zdroj: vlastný recept (inšpirácia TU alebo TU alebo TU alebo TU - plus moje úpravy)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk