1. 4. 2013

Nátierka z údeného lososa

Jednoduchá a rýchla nátierka z údeného lososa... či už s kôprom alebo aj bez, je rovnako výborná...


  • 200g údený losos
  • 75-100g maslo
  • 100-125g syr Lučina
  • čerstvý kôpor - nemusí byť

Postup je úplne jednoduchý. Lososa nakrájam na menšie kúsky, pridám maslo a Lučinu a ponorným mixérom všetko rozmixujem na hladkú masu. Kôpor nakrájam na jemno a už iba ručne zamiešam do nátierky. Dám na chvíľu zachladiť a hotovo. Najlepšia je s čerstvým pečivom. Ak nemáte radi kôpor, môžete ho vynechať. Nátierku nesolím, údený losos a syr Lučina sú dostatočne slané. Namiesto Lučiny môžete dať napríklad aj tavený syr, ale to už bude mať nátierka trochu inú chuť. Ak sa vám zdá nátierky z 200g lososa veľa, môžete si samozrejme urobiť polovičnú dávku, stačí prepočítať suroviny.
zdroj: všeobecne známy recept

Poznámka: Čerstvý kôpor si môžete vypestovať aj (skoro na jar) doma za oknom. Stačí sa v obchodoch s osivami popýtať na nízku odrodu kôpru (napríklad odroda Janos s pomalším rastom je ideálna na pestovanie v črepníkoch).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk