1. 4. 2013

Majonézový aspik s kyslou smotanou

Majonézový aspik používam napríklad na slané aspikové torty alebo robím takéto menšie kvietky, ktoré potom dávam na obložené misy, napríklad aj na Veľkú noc.


  • 1 pikantná sterilizovaná zelenina v sladkokyslom náleve (napr. Moravanka od Hamé 330g)
  • 60g práškovej želatíny (3 bal.)
  • cca 400g Majonéza
  • 400g hustá kyslá smotana
  • 1 menší pohár sterilizované olivy (nemusia byť)
  • kúsok červenej sterilizovanej kápie (nemusí byť)
  • 2 vajíčka na tvrdo (nemusia byť)
  • 50 - 100g šunka nakrájaná na drobno (nemusí byť)

Sterilizovanú zeleninu precedím a šťavu dolejem do 400ml vodou. Nalejem do hrnca, nasypem želatínu a nechám nabobtnať asi tak pol hodinku aj viac. Zatiaľ si nakrájam zeleninu, olivy, vajíčka a šunku nadrobno (feferonku z Moravanky som vyhodila). Nabobtnanú želatinu si zahrejem (nevariť!) aby bola tekutá, pridám majolenku a kyslú smotanu a dobre rozmiešam (pomohla som si šlahačom). Pridám  nakrájanú zeleninu, vajíčka, šunku (všetko nakrájané na drobno), premiešam a naplním silikónové formy. Nechám dobre stuhnúť v chladničke a potom vyklopím (vylupnem) z formy. Z tohto množstva surovín som urobila asi 18 kvietkov, ak sa vám to zdá veľa, môžete si urobiť polovičnú dávku. Aspik môžete naliať aj do formy na biskupský chlebík a potom krájať na hrubšie plátky.
zdroj: starý zošit s receptami + moje úpravy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk