19. 1. 2013

Bábovka s vaječným likérom

Po Vianociach nám zostal vaječný likér, tak čo s ním ... no predsa do bábovky s ním :)


  • 4 vajcia
  • 150 - 160g cukor krupica (jemný kryštálový)
  • 1 vanilkový cukor (20g)
  • 200ml oleja
  • 200ml vaječného likéru
  • 260g polohrubej múky
  • 40g zemiakového alebo kukuričného škrobu
  • 1 prášok do pečiva (12g)
- maslo a hrubá múka, kokos alebo strúhanka na vysypanie formy

Formu na bábovku vymažem poriadne nahrubo maslom a vysypem buď hrubou múkou, kokosom alebo strúhankou. Celé vajcia s cukrom vyšľahám poriadne do peny. Postupne zašľahám olej a vaječný likér a nakoniec zašľahám múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva. Cesto vylejem do nahrubo vymazanej a vysypanej formy a upečiem. Ja som piekla na cca 160 °C asi 45 - 50 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Bábovky sa všeobecne odporúča piecť na nižšej teplote, ako iné piškótové cestá (asi o 20 - 30 °C menej). Upečenú bábovku nechám po upečení ešte chvíľku vo forme a až potom ju vyklopím.
zdroj: rodinný recept

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk