12. 7. 2012

Hrnčekový koláč s marhuľami

Rýchly, jednoduchý a variabilný koláč ... dá sa piecť od jari až do jesene, vždy s iným ovocím ...


  • 3 vajcia
  • 1 hrnček (250ml) jemný cukor kryštál (krupica)
  • 1 kyslá smotana (ja som dala 200g kelímok)
  • 1/2 hrnčeka (125ml) oleja alebo rozpusteného masla
  • 2 hrnčeky (500ml) polohrubá múka
  • 1 prášok do pečiva (12g)
  • 1 vanilkový cukor (20g), 1/4 lyžičky škorica na posypanie
  • marhule nakrájané na drobnejšie kúsky
- odmerka na tekutiny alebo hrnček o objeme 250ml
- plech na pečenie 30x40cm  vysoký 4cm

Celé vajcia vyšlahám s cukrom do peny, postupne zašlahám smotanu, olej (alebo maslo) a nakoniec múku s práškom do pečiva. Rozotriem na plech vyložený papierom na pečenie (môžete aj vymazať a vysypať hrubou múkou). Naukladám na menšie kúsky nakrájané marhule, zľahka posypem vanilkovým cukrom zmiešaným so škoricou a upečiem. Ja som piekla na 180°asi 25 - 30 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).
Poznámka: Ovocie môžete dať aj iné, podľa sezóny. Množstvo cukru si tiež môžete upraviť podľa svojej chute a tiež podľa kyslosti ovocia, ktoré použijete. Škoricu môžete vynechať, alebo naopak (ak máte radi škoricu) môžete jej dať aj viac.
zdroj: starý zošit s receptami


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk