25. 2. 2012

Rybací šalát

Domáci rybací šalát má jednu veľkú výhodu ...presne viete, čo obsahuje ...


  • 1 veľký pohár zavináče alebo filety (skrátka kyslé ryby)
  • 1 pohár sterilizovanej zeleniny Moravanka (obsahuje mrkvu, uhorky, cibuľku, hrášok, zeler, feferónku)
  • 1/2 malého pohára majonézy (majolka)
  • 1/2 kelímka kyslej smotany
  • lyžička práškového cukru
  • čierne mleté korenie

Zavináče, alebo rybie filety zbavím kože a nakrájam na menšie kúsky, sterilizovanú zeleninu scedím (šťavu zatiaľ nevylievam) a uhorky a cibuľu nakrájam tiež na menšie kúsky. Ostatná zelenina zvykne byť nakrájaná na pekné malé kocky. Feferónku vyhadzujem, ale pokojne si ju tam dajte, ak máte radi pikantné. Môžete si tam nakrájať aj cibuľu, ktorá bola v zavináčoch. Pridám polovicu kelímka kyslej smotany (asi 100g), polovicu majolky (asi 100g), cukor, korenie a dobre zamiešam. Ak sa mi šalát zdá hustý, prilejem trochu nálevu zo sterilizovanej zeleniny a dobre premiešam. Dám na noc do chladničky, aby sa šalát rozležal a chute sa prepojili. Pokojne ho môžete urobiť trošku redší (ale zase nie moc), do rána v chladničke ešte zhustne (ryba aj zelenina do seba vtiahnu časť šťavy).
zdroj: všeobecne známy recept + moje úpravy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk