29. 2. 2012

Ryba pečená so syrom s modrou plesňou a mladými cesnakovými listami

Syr s modrou plesňou a mladé cesnakové listy dodajú aj chuťovo nevýraznej mrazenej rybe výbornú chuť a vôňu...


  • 4 mrazené rybie filety
  • 100 - 200 g syr s modrou plesňou (niva)
  • soľ (len štipka)
  • mladé cesnakové listy
  • maslo, olej

Na plech dám papier na pečenie (nemusíte, ja dávam) a natriem ho olejom. Položím rozmrazené a osušené rybie filety (ja som mala pangasia). Veľmi jemne ich osolím (pozor - syr je tiež slaný). Na rybu rozhodím nadrobno nakrájané mladé cesnakové listy a rovnomerne namrvím syr. Cesnakové listy a syr dajte podľa svojho uváženia a chuti. Na ryby naukladám tenučké plátky masla (alebo pofŕkam olejom) a upečiem. Ja som piekla na 200° asi 30 minút. Riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak.
Môj tip: Mladé cesnakové listy (nakrájané) si môžete v lete zamraziť do zásoby.
zdroj: toprecepty.sk  + moje úpravy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk