2. 2. 2012

Karamelová poleva

Jednoduchá a rýchla karamelová poleva ... len tak na maškrtenie, alebo aj ako topping na zákusky, zmrzlinu a rôzne poháre...


  • 300g cukor krupica
  • 1 smotana na šlahanie (200g)
  • 125g masla

Do vyššieho hrnca dám cukor a nechám ho pomaličky za občasného miešania skaramelizovat (dajte pozor, aby ste ho nemali príliš tmavý). Do skaramelizovaného cukru pridám maslo a stále miešam na miernom ohni, až kým sa maslo nerozpustí (chce to trochu trpezlivosti). Prilejem smotanu, začne to poriadne bublat , pozor na oparenie (preto som v úvode napísala, že treba použiť vyšší hrniec). Pravdepodobne sa vám  urobia hrčky, ale to nevadí, treba to ďalej trpezlivo miešať na veľmi miernom ohni, až kým sa hrčky nerozpustia. Vznikne riedka omáčka, ktorú potom nalejem do pohárov od džemu a nechám vychladnúť. Ak vám tam predsa len zostali hrčky, karamel ešte za horúca preceďte cez sitko. Po vychladnutí skladujem v chladničke. Karamel v chladničke trochu stuhne a nie je už taký riedky.
zdroj: toprecepty.sk
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk