3. 2. 2012

Hliva ustricová na paprike alebo hlivový perkelt

Takto jednoducho pripravenú hlivu máme u nás doma najradšej ... hlivu robievam aj ako paprikáš na smotane, recept pribudne neskôr ...


  • 1/2 kg hlivy ustricovej
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 - 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 1 lyžička kopcom  mletej červenej papriky
  • štipka štipľavej červenej papriky
  • 1 malý bobkový list
  • čerstvo namleté čierne korenie, majorán
  • 1 čerstvá paprika
  • 2 rajčiny (v zime dávam malý pohár domáceho leča)
  • olej

Hlivu očistím a nakrájam na menšie (rovnako veľké) kúsky. Cibuľu nakrájam na drobné kocky. Papriku nakrájam na pásiky a rajčinu na osminky (rajčinu môžete ošúpať - nakrojím ju do kríža, na krátko ponorím do vriacej vody, schladím studenou vodou a stiahnem šupku). Na oleji orestujem cibuľu (nakrájanú na drobné kocky) do sklovita. Pridám rozpučený (alebo na drobno nakrájaný) cesnak a pár sekúnd ho osmahnem, len aby zavoňal, pridám soľ, korenie, sladkú aj štipľavú papriku. Pridám hlivu, podlejem trochou vody a chvíľu orestujem, aby zmenšila objem, pridám na pásiky nakrájanú papriku a rajčiny (na osminky) a udusím do mäkka (asi pol hodinku). Tesne pred dovarením pridám majorán, ktorý jemne pomrvím v rukách, aby lepšie uvolnil vôňu. V zime dávam namiesto papriky a paradajky malý pohár domáceho leča, ktoré pridám trochu neskôr, aby sa celkom nerozvarilo. Ak ste hlivu príliš podliali alebo chcete mať hustejšiu šťavu môžete ju zahustiť zátrepkou z hladkej múky. Podávam s knedlíkom, haluškami, rôznymi cestovinami alebo iba s chlebom. Podľa času, nálady a chuti.
zdroj: všeobecne známy recept


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk