3. 1. 2012

Linecké pečivo jemné

 Toto linecké pečivo mám veľmi rada, pretože vďaka kukuričnému škrobu v ceste je krehké a jemné...


  • 300g hladkej múky
  • 150g práškového cukru
  • 125g kukuričného škrobu (gustin, maizena)
  • 250g masla
  • 1 vajce (alebo 2 žĺtky)
- džem na plnenie, rum

Všetky suroviny zmiesim rukami v miske (maslo aj vajce dávam úplne studené z chladničky). Toto cesto sa veľmi zle zmiesuje, treba trpezlivo miesiť, až kým sa nespojí dohromady. Potom cesto preložím na pomúčenú dosku, vytvarujem bochník a dám do chladničky poriadne zachladiť. Po asi hodinke vytiahnem zachladené cesto a na pomúčenej doske ho opatrne rozvaľkám na 3 - 4mm, vykrajujem formičkami a ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Na plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa mi piekli rovnomerne. Pečiem na 180° asi 8 - 10 minút podľa veľkosti, tak aby zostali pekné bledé, iba odspodu majú byť upečené do bledohneda (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Nechám vychladnúť na rovnej ploche a zlepujem hrubšou vrstvou džemu. Do džemu ktorým plním pečivo, zvyknem pridať trochu rumu (nie veľa), pečivo skôr zmäkne a pekne vonia. Naplnené nechám do druhého dňa na rovnej podložke, až potom dám do krabíc a uložím na chladné miesto. Pečivo potrebuje 2 - 3 dni na zmäknutie.
zdroj: starý zošit s receptami


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk