2. 12. 2011

Vanilkové mandľové rožteky so škoricou

Klasické mandľové rohlíčky prevoňané škoricou a vanilkou...


  • 200g polohrubej múky
  • 100g na jemno zomletých mandlí
  • 100g práškového cukru
  • 150g masla
  • štipka soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 malé vajce
- práškový cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom a štipkou škorice na obaľovanie

Všetky suroviny rýchlo zmiesim rukami v miske (maslo a vajce musia byť úplne studené z chladničky). Cesto preložím na pomúčenú dosku, vytvarujem bochník a dám do chladničky poriadne zachladiť, pretože s mäkkým cestom sa veľmi zle pracuje. Po cca hodinke vytiahnem zachladené cesto a na pomúčenej doske rukami vytvarujem valček, nakrájam na  rovnaké kúsky a z každého rýchlo urobím rožtek. S cestom treba pracovať naozaj svižne, rýchlo mäkne. Rožteky ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Piekla som na 200° asi 9 - 10 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).
Rohlíčky by mali aj po upečení zostať bledé. Chvíľu ich nechám na plechu povychladnúť (po upečení sú veľmi krehké) a ešte teplé ich obaľujem v práškovom cukre zmiešanom so škoricou a vanilkovým cukrom. Škorice môžete dať aj viac, ja dávam takto a rohlíčky sú len jemne prevoňané škoricou. Ak škoricu naopak vynecháte budete mať klasické mandľové rožteky. Z tohto množstva cesta som urobila cca 45 rožtekov (ak budete robiť menšie dá sa aj viac).
zdroj: starý zošit s receptami

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk