2. 9. 2011

Cuketové muffiny s marcipánom

Zatiaľ posledný z mojich tohtoročných sladkých cuketových receptov ...  tieto muffinky sú o niečo jemnejšie než napríklad tieto  CUKETOVÉ MUFFINY ...


  • 1 veľké vajce
  • 150g kryštálový cukor
  • 50ml oleja
  • 50ml mlieka alebo vody
  • 200g hladká múka
  • 20g kakaa
  • 1/2 bal. kypriaceho prášku do pečiva (6g)
  • 170g na jemno nastrúhanej cukety
- džem na potretie
- kúpený mandľový marcipán 200g (alebo si ho môžete urobiť sami z polovičnej dávky napríklad podľa tohto receptu )

Cuketu očistím a nastrúham na jemno (ja som dala žltú cuketu). Vajce vyšlahám s kryštálovým cukrom, zašlahám olej, vodu alebo mlieko a potom ručne primiešam nastrúhanú cuketu. Nakoniec pridám múku s kakaom a kypriacim práškom do pečiva a rýchlo zmiešam (stačí aj ručne). Plech na muffiny (12ks) vyložím papierovými košíčkami a cesto lyžicou rovnomerne rozdelím do všetkých košíkov a upečiem. Ja som piekla asi 20 - 25 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Hneď po upečení ich vyberiem z plechu, aby neodvlhli. Po vychladnutí vrch muffiniek natriem jemnou vrstvou džemu a položím vykrojené koliesko z marcipánu (marcipán vyvaľkám na doske posypanej práškovým cukrom). Niekedy treba niektorým muffinkám trochu skrojiť vrch, aby kopček s marcipánovou čiapočkou vyzeral krajšie. Zdobenie marcipánom môžete samozrejme vynechať a do muffiniek si môžete ešte pridať nasekanú čokoládu, oriešky, hrozienka (podľa chuti)
Poznámka: Množstvo muffiniek záleží od veľkosti formy (alebo formičiek), ktorú použijete. Ak nemôžete (alebo z nejakého dôvodu nechcete) mlieko, môžete ho nahradiť vodou alebo rastlinným mliekom. Muffiny na foto sú robené s vodou..
zdroj: starý zošit s receptami :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk