28. 5. 2011

Bryndzová nátierka s vajíčkom

Májová bryndza je vraj najlepšia ... tieto jednoduché a rýchle nátierky robím po celý rok, nielen v máji ...


Základná nátierka:
  • 250g plnotučnej bryndze
  • 2 vajíčka uvarené na tvrdo
  • asi 50g masla

Ochutená verzia - základná nátierka plus:
  • sladká mletá červená paprika
  • štipku drvenej alebo mletej rasce
  • mleté čierne korenie podľa chuti
(soľ nedávam, bryndza zvykne byť dosť slaná)

Vajíčka uvarím na tvrdo a všetky suroviny vyšlahám ponorným mixérom úplne na hladko. Ak nemáte radi nahladko vymixované nátierky, tak si vajíčko iba najemno nasekajte a zľahka ručne ho zmiešajte s bryndzou a maslom.
zdroj: rodinný recept

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu



SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 

iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk