1. 5. 2011

Rumové guľky

Nemám rada plytvanie v kuchyni a snažím sa všetky suroviny zužitkovať. Vždy keď pečiem väčšie množstvo zákuskov zostanú mi po nakrájaní rezov piškotové zvyšky/okraje, ktoré je škoda vyhodiť, tak urobím tieto jednoduché rumové guľky...


  • piškótové zvyšky/okraje
  • džem
  • rum
  • zvyšok krému z pečenia (kúsok masla - ak nemám zvyšky krému)
  • hrozienka
  • nasekaná čokoláda a oriešky
  • marcipán
  • kakao (všetko podľa momentálnej chuti a nálady a hlavne zásob v kuchyni)
  • kokos na obaľovanie

Zo všetkých surovín vytvorím kompaktnú masu s ktorej sa dajú ručne robiť guľky. Rum a džem pridávajte opatrne, aby ste hmotu nemali príliš riedku. Nasekanú čokoládu pridávam až nakoniec. Niekedy, keď mi zostane z pečenia marcipán, tak z neho urobím malé gulôčky a tie zabalím do piškótovej hmoty. Alebo výborné sú tiež višne v strede guľky. Hotové guľky obalím v kokose a hotovo. Najlepšie sú na druhý deň, keď sa trošku rozležia.
zdroj: všeobecne známy recept + moje úpravy


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk