21. 2. 2011

Ovocná torta

Táto jednoduchá tortička patrí právom medzi moje najobľúbenejšie, pretože je rýchla, nenáročná a prakticky nič sa na nej nedá pokaziť... Ak si na pečenie korpusu netrúfate, tak si samozrejme radšej kúpte hotový piškótový korpus v obchode...


Cesto:
  • 1 vajce
  • 100g kryštálového cukru
  • 100ml mlieka alebo vody
  • 50ml oleja
  • 150g polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva 6g

Krém:
  • 1 hustá kyslá smotana
  • 1 sladká smotana na šlahanie (spolu max. 500ml)
  • 1 puding Créme Olé (bez varenia)
  • 1 vanilkový cukor 20g

- forma na ovocnú tortu s vyvýšeným okrajom (ráfikom)

Vajce vyšlahám s cukrom do peny, pridám tekutiny a nakoniec múku s práškom do pečiva. Pečiem vo vymazanej a hrubou múkou vysypanej forme, asi 15-18 min. na 180° (každá rúra pečie inak – riaďte sa svojou rúrou). Korpus vyklopím a po vychladnutí naplním krémom a obložím ovocím a dám na chvíľu do chladničky. Niekedy polejem želatinou , alebo dozdobím čokoládou – nie je nutné. Torta sa dá krájať už cca pol hodiny po naplnení, ale lepšie je nechať ju zopár hodín v chladničke stuhnúť.

Krém: Obidve smotany dám do misky a vyšlahám s pudingom na hustý krém.

Puding Créme Olé môžete dať aj kakaový. Ovocie akékoľvek čerstvé aj zavárané. Piškótový korpus si môžete aj kúpiť. Ten môj korpus je skôr taký hutný, nie je to klasický nadýchaný piškotový korpus, práve preto ho dávam pod smotanové krémy.
zdroj: môj vlastný recept (spojila som svoj overený korpus a môj obľúbený krém)


***
A takto vyzerá upečený korpus pred plnením. Tento recept z 1 vajíčka pasuje presne do tejto formy na ovocnú tortu s vyvýšeným okrajom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk