7. 2. 2011

Krupicová pena

Keď som pred rokmi po prvý krát ochutnala tento starý recept, neverila som, že z vody a krupice sa dá urobiť taká chutná a rýchla maškrta. Vyskúšajte, uvidíte...


Pre dospelých:
  • 500ml vody
  • 60g detskej krupice
  • 2 polievkové lyžice cukru alebo podľa chuti
  • 1 vanilkový cukor 20g
  • 2 polievkové lyžice džemu kopcom
  • 2 lyžice rumu - len pre dospelých

Pre deti:
  • 500ml mlieka
  • 50g detskej krupice
  • 2 polievkové lyžice cukru alebo podľa chuti
  • 1 vanilkový cukor 20g
  • 2  lyžice džemu -  kopcom

Detskú krupicu  zalejem vodou alebo mliekom a nechám aspoň 30 minút odpočívať. Pridám cukor a vanilku a uvarím krupicovú kašu. Nechám ju dobre vychladnúť. Studenú kašu prešlahám šlahačom, aby sa trochu napenila a pridám džem a pre dospelých aj rum . Poriadne našlahám do peny (pena by mala zbelieť) a rozdelím do misiek alebo pohárov. Môžete poprekladať ovocím, detskými piškótami, ozdobiť šlahačkou a čokoládou. Nechám minimálne hodinku postáť, aby pena zrôsolovatela (nie je nutné, dá sa jesť aj hneď). V lete môžete dať zachladiť.
Cukor si môžete dať podľa chuti, len nezabudnite že aj v džeme je cukor. Džem je najlepší domáci, ale aj kvalitný kúpený je dobrý. Nám najviac chutí s jahodovým a čučoriedkovým džemom, ale aj marhuľový je výborný. Džemu môžete dať aj viac, ale potom sa vám môže stať, že pena sa  nevyšľahá tak pekne.
zdroj: náš starý rodinný recept


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk