19. 1. 2011

Vanilkové rohlíčky z vlašských orechov

Ja osobne považujem vanilkové rohlíčky za absolútny symbol slovenských a českých Vianoc. Bez nich si Vianoce u nás doma nevieme ani len predstaviť ... Aj keby som nič iné nestihla napiecť, vanilkové rohlíčky musia byť upečené...


  • 100g najemno zomletých vlašských orechov
  • 300g hladkej múky
  • 100g práškového cukru
  • 200g masla
  • 2 žĺtky
  • vanilkový a práškový cukor na obaľovanie

Zamiesim cesto. Rozdelím na dve polovice a dám do chladničky stuhnúť minimálne na 2 hodiny aj viac. Potom z každého cesta "ušúlam" na doske dlhého hada, ktorého nakrájam ostrým nožom na cca 1cm široké kúsky. Potom každý kúsok ručne vytvarujem na rohlíček. Pečiem na plechu vyloženom papierom na pečenie do bledohneda (spodná strana rohlíčka by mala byť bledohnedá, rohlíček by mal ostať bledý). Ešte horúce obaľujem v práškovom cukre zmiešanom z vanilkovým cukrom.
Poznámka: Raz som pred vianocami nemala vlašské orechy, tak som ich robila z mandlí a myslím, že boli ešte lepšie ako z vlašských orechov. V prípade, že z nejakého dôvodu nemôžete maslo, môžete namiesto masla použiť aj nejaký dobrý rastlinný tuk, vhodný na pečenie.
zdroj: náš rodinný recept


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk