16. 1. 2011

Linecké pečivo s vanilkovým pudingom

Toto vanilkové linecké pečivo patrí k mojím top favoritom medzi lineckými pečivami. Pečiem ho na každé sviatky, ale aj bežne cez rok. Vďaka vanilkovému pudingu krásne vonia a pri pečení pekne drží tvar...


  • 200g hladkej múky
  • 100g polohrubej múky
  • 150g práškového cukru
  • 250g masla
  • 3 vanilkové pudingy (3 x 37g)
  • 2 žĺtky
  • 2 lyžice rumu
  • džem na plnenie

Zmiesim cesto, dám zachladiť do chladničky, potom rozvaľkám na 3 - 4 mm, vykrajujem formičkami rôzne tvary a ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Na plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa mi narovnako piekli. Pečiem na 180° asi 8 - 10 min (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou). Mali by zostať pekné žlté, iba odspodu majú byť upečené do bledohneda. Nechám vychladnúť na rovnej ploche a zlepujem hrubšou vrstvou džemu. Naplnené nechám do druhého dňa na rovnej podložke až potom dám do krabíc a uložím na chladné miesto. Pečivo potrebuje 2 - 3 dni na zmäknutie.
Poznámka: Tento rok som pokusne dala banánový puding namiesto vanilkového a pečivo bolo tiež výborné a pekne voňalo. Namiesto pudingových práškov môžete dať aj obyčajný (neprifarbený a nearomatizovaný) kukuričný škrob.
zdroj: môj starý zošit s receptami

2 komentáre:

  1. Ahoj:) Chcem sa opýtať, keby som tieto koláčiky piekla teraz, a plnila pred Vianocami, ako klasické linecké, budú mäkké na sviatky? :) Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj :) Áno, po naplnení zmäkne rovnako ako klasické linecké :)

      Odstrániť

Ď A K U J E M za návštevu môjho blogu a príjemný deň Vám prajem... JANA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vyhľadávať v tomto blogu

Loading

SUROVINY PODĽA ABECEDY

A  C  Č  G  H  J  K  M  N  O  Š  T  V  U  Ž 
iGurman - Gabrielov foodblog myTaste.sk